piektdiena, 2009. gada 2. oktobris

pranic healing

Dziedināšana ar prānu jeb dzīvības enerģiju

Visos laikos un visās kultūrās bijuši cilvēki, kas pratuši dziedināt. Līdz pat nesenam laikam nekur nebija literatūras, kas populāri skaidrotu no cilvēka delnām raidītās enerģijas spēka iedarbību, nebija tiešu instrukciju dzīvības enerģijas izmantošanai attiecīgos gadījumos. Atmetot dažādus mītus, priekšstatus un aizdomas, katrs vēsu prātu var apdomāt prāniskās dziedniecības pamatus un pamēģināt pats.
--------------
No krievu izdevuma priekšvārda:
Metodi ir izskaidrojis ķīniešu izcelsmes Meistars Čoa Kok Sui. Viņa pirmo grāmatu "Senā prāniskās dziedināšanas zinātne un māksla" (izd.1987.g.) sekotāji iztulkojuši 27 valodās un tā šodien ir pazīstama vairāk kā 40 pasaules valstīs. Būdams inženieris - ķīmiķis, viņš veiksmīgi vadīja ģimenes biznesu un tādēļ varēja uzsākt filantropiskas aktivitātes. Daudzus gadus no sava mūža Čoa Kok Sui pavadīja pasaules apceļojumos un prāniskās dziedniecības metodes popularizēšanā.
Grāmatā ir ietvertas universālas un ļoti vienkāršas zināšanas. Tās pasniegtas lakoniskā un viegli uztveramā veidā, kas atvieglo prakses iespējas. 
Meistara radītā sistēma palīdz visparastākajam lasītājam pakāpeniski iemācīties ārstēt vienkāršas saslimšanas un nekavējoties iegūt pozitīvus rezultātus. Katrs cilvēks var praktiski pārliecināties, ka dzīvības enerģija ir svarīgs faktors fiziskā ķermeņa dziedināšanā. Zināšanas par smalkajām enerģijām var izmantot ne tikai, lai uzlabotu un uzturētu fiziskā ķermeņa veselību. Tās ir pielietojamas katram dzīves aspektam un palīdz cilvēkam sasniegt lielāku harmoniju un labklājību visos līmeņos, palīdz rast iekšēju mieru un mīlestību.Viss ir enerģija. Arī doma ir enerģija. Dziedināšana ar prānu ir daļa no mūžsenajām organisma zināšanām. Kā izteicās arī LNT Dziedošo Ģimeņu šova dalībnieks Jānis Vītols: tas viss mūsos jau ir - tikai mēs par to nezinām...

https://www.youtube.com/watch?v=9rqH4uZ5soA

Prānas dziedniecību balsta divi likumi: organisma pašatjaunošanās likums un dzīvības enerģijas likums. Šos divus acīmredzamos likumus esam piemirsuši vai vienkārši nevēlamies tiem pievērst uzmanību. Taču tikai pateicoties šiem abiem likumiem notiek ātra un brīnumaina izdziedināšanās.
1. Organisma pašatjaunošanās likums paredz, ka tam piemīt spēja pašatjaunoties ar noteiktu ātrumu. Ievainojums vai apdegums sadzīs dažās dienās arī bez baktericīdu līdzekļu izmantošanas. Šodien neeksistē līdzeklis pret vīrusiem, taču iesnas vai klepus pāries paši vienas vai divu nedēļu laikā bez zāļu lietošanas.
2. Dzīvības enerģijas likums nosaka - lai uzturētu dzīvību ķermenī, nepieciešama prāna (ci, dzīvības enerģija). Atveseļošanās procesu var paātrināt, palielinot prānas daudzumu slimajā ķermeņa vietā (vietās) vai visā ķermenī. Ķīmijā dažkārt reakcijas paātrināšanai izmanto elektroenerģiju. Saules gaisma arī ietekmē reakcijas gaitu - šī īpašība tiek izmantota fotogrāfijā. Līdzīgi prānas dziedniecībā - dzīvības enerģija ir katalizators un paātrina bioķīmiskās reakcijas, kas iesaistītas organisma dabiskajā atveseļošanā. Papildus piepludinot prānu slimajā vietā, ārstēšanas ātrums ievērojami palielinās.Prānas dziedniecībā nav nekā paranormāla vai pārdabiska. Tas, ko mēs dēvējam par brīnumainu dziedināšanu nav nekas cits kā organisma pašatjaunošanās ātruma pieaugums.
--------------
Uzmanībai:
Pirms uzsākt prānisko dziedniecību, katram priekš sevis vajadzētu ielāgot dažas lietas. Viss, ko šajā sakarā uzzināsiet, nav jāpieņem akli. Informāciju novērtējiet objektīvi un visu apdomīgi apsveriet. Mēģiniet materiālu saprast un izanalizēt, pēc tam veiciet eksperimentus un tikai beigās izdariet savus secinājumus.
Svarīgi ir izvairīties no fanātisma un galējībām. Prānas dziedniecība nemēģina aizstāt klasisko medicīnu - tā papildina to. Ja ir noturīgi simptomi vai smaga saslimšana, nekavējoties jāgriežas pēc palīdzības pie ārsta vai pie pieredzējuša dziednieka.
--------------------
P.S. Portālā DRAUGIEM.LV ir izveidota domubiedru grupa RASAS LĀSE ar prāniskās dziedniecības informāciju tiem, kas ir gatavi strādāt vispirms ar sevi un vēlas palīdzēt arī citiem.
-------------------

Nav komentāru: